Våfflor

Imorgon är det våffel dagen och den firas som den heter med våfflor såklart. Själv ska jag nog göra några våfflor så jag tänkte att jag lägger upp några intressanta recept på hur man gör.

Våfflor med sylt och grädde

Antal portioner: 4

Ingredienser

75 75 g smör + till gräddning
2 2 dl iskallt vichyvatten
4 4 dl vetemjöl
3 3 dl vispgrädde
2 2 tsk socker
Till servering:
bärsylt
vispad grädde

Annons:

Gör så här

1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop vichyvatten och mjöl och rör ner smöret. Vispa grädden med sockret och vänd med lätt hand ner den i smeten.

2. Hetta upp våffeljärnet med lite smör och grädda våfflorna. Lägg de färdiga våfflorna på galler så att de behåller frasigheten, trava upp dem i "torn" först vid serveringen.

3. Servera med socker, vispad grädde och en god sylt.


Fras våfflor

Antal portioner:
8

Ingredienser

3 3 dl vispgrädde
3 3 dl vetemjöl
2 2 dl iskallt vatten
2-3 2-3 msk smält smör
florsocker till garnering

Annons:

Gör så här

1. Vispa grädden.

2. Lägg mjölet i en matberedare. Tillsätt vattnet genom matarröret och sedan det smälta, avsvalnade smöret/margarinet medan maskinen snurrar på halvfart. Kör några sekunder till en jämn smet. Vänd ner den vispade grädden. Blanda för hand eller med ett par tag på momentläget.

3. Grädda våfflorna. Lägg dem på galler efter hand som de blir färdiga. Våfflorna mjuknar om de läggs ovanpå varandra.

4. Sikta lite florsocker över våfflorna. Servera med hjortronsylt och vispad grädde.



Smalare fras våfflor

Antal portioner:
10

Ingredienser

100 100 g smör
4 4 dl mjölk
3 3 dl vetemjöl
10 10 g jäst (2 tsk)

Annons:

Gör så här

1. Smält smöret och låt det svalna. Värm mjölken till 37°. Rör ut jästen i hälften av mjölken. Rör ner mjölet, lite i taget, och rör till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken. Låt smeten jäsa i rumstemperatur i 30 minuter.

2. Blanda ner det avsvalnade smöret. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen med smör och grädda en våffla. Beräkna 3/4 dl smet till en våffla. Grädda sedan övriga våfflor. Du behöver inte smörja järnet mera.

3. Servera våfflorna med sylt.



Hihi nu slipper jag gå in och titta efter recept hehe taget från Recept.nu

Kommentarer
Postat av: Caroline

Jag har ätit våfflor idag! :D

2009-03-25 @ 21:09:41
URL: http://carolinekorsberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0