Tanke om julen!

Ååh om två dagar är det jul, en högtid då man firar med sin familj, släkt och vänner det är så man ska visa hur mycket man uppskattar dom.
Nu uppskattar men sina nära och kära genom att ge det dom behöver som en dator, mobil, tv-spel, pengar aa you name it! Julen har tyvärr blivit väldigt överskadda det är då man skämmer bort nära och kära. Ja, jag har inget emot det men när man tänker på hur bortkämd man egentligen är skrämmande. Tänk dom som lever på gatan utanför dom som inte har något hem och kanske inte heller någon familj, det ända dom har är allkoholen som dom knappt har råd med. Man kan tycka att dom får skylla sig själv men det är synd om dom det är kallt och antagligen har dom inte tillräckligt med pengar för att kunna köpa sig varma kläder och på så sätt leder det till allkoholen för att kunna hålla sig varma och tillslut blir det ett missbruk. Men oftast hamnar man på gatan för att man missköter sitt liv man köper allkohol för dom pengar man har och tillslut blir man utslängd. Man kan dömma dom väldigt lätt men varför hamnar dom på gatan det finns alltid en förklaring till allt.
Så jag tycker att i jul ska vi inte tänka på oss själva utan på dom som har det svårt dom som sitter ute och fryser utan jul maten och kanske svälter, eller till dom som inte har någon failj till dom som kanske sitter hemma och tittar på tv äter sin mat själv, medans vi kanske sitter hemma med familjen och har ätte trevligt, äter oss feta och slänger den maten som inte går åt!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0