Uppdrag: Färskost!

HÅller på att göra mjukost (aldrig gjort förr) till vårat projekt arbete. Tycker det är jätte coolt och kan verkligen inte fatta att man köper mjukoster/ färskost för det är verkligen lätt att göra.
Först tar man 3dl gräddfil och 1L filmjölk kokar upp det till 45-50 grader sedan häller man det i kaffe filter( hade inget hemma så tog vanligt pappa funkar kanon) och låter vasslan rinna av i ca.4 timmar, svårare än så är det inte.
Sen kan man ju göra lite hur man vill med smaken efter. Det som rinner av så det blir ostmassa är typ vatten tycker det är grymt coolt faktiskt, nu har den stått där i två timmar och den börjar tjockna faktiskt tycket detta är väldigt spännande och se hur den blir. ^^

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0